Tribina „Inkluzivno obrazovanje – preduslovi, izazovi i dobiti“

U okviru projekta „Civilno društvo za inkluzivno obrazovanje – Obrazovanje po meri dece“ u Pančevu je u organizaciji IZI VelikiMali,  28. novembra 2012. održana tribina „Inkluzivno obrazovanje – preduslovi , izazovi i  dobiti“.

Na tribini su učestvovali:
•    Milena Jerotijević, stručna konsultantkinja za IO na projektu DILS MPN – moderatorka tribine
•    Miodrag Radojković, član Gradskog veća zadužen za obrazovanje – Otvaranje Tribine
•    Valentina Zavišić, IZI VelikiMali – O projektu „Građansko društvo za inkluzivno obrazovanje – obrazovanje po meri dece”  i  dosadašnjim rezultatima na polju inkluzivnog obrazovanja u Pančevu
•    Slavica Jeftić, roditelj, OŠ “Vuk Karadžić” Starčevo – Uloga roditelja dece sa teškoćama u razvoju u obrazovnom procesu i saradnja sa školom
•    Slađana Stavrov, učiteljlica, OŠ “Vuk Karadžić” Starčevo – Uticaj inkluzivnog obrazovanja na vršnjake i nastavnike
•    Nataša Milojević, IZI VelikiMali – Inkluzivno obrazovanje u Predškolskoj ustanovi „Dečja radost”
•    Snežana Pavlović, OŠ „Branko Radičević”, Pančevo – Vođenje pedagoške dokumentacije i planiranje nastave (pedagoški profil, individualizacija i individualni obrazovni plan).

Tribini su prisustvovali predstavnici/e  predškolske ustanove, osnovnih i srednjih škola iz Pančeva, predstavnici/e  nevladinih organizacija, školske uprave Zrenjanin, Instituta za eksperimentalnu fonetiku i patologiju govora,  predstavnici/e zdravstvenih ustanova i predstavnik donatora.

Nakon izlaganja učesnika na tribini, razvila se diskusija na pitanja koja su prisutni postavljali vezano za svoju školsku praksu i nedoumice oko konkretnih učenika.
Prikazi govornika na tribini bili su instruktivni, dinamični, uverljivi i korisni.
Događaj su ispratili lokalni mediji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *