Međusektorski sporazum o zaštiti dece od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja na teritoriji grada Pančeva

Inicijativa za inkluziju VelikiMali realizovala je kampanju u okviru projekta Zagovaranje za primenu protokola za zaštitu dece od nasilja pod sloganom: “Život bez nasilja – za svako dete! Udruženi u žastiti dece od nasilja!”. Kampanja je bila usmerena ka izradi i usvajanju međusektorskog sporazuma o saradnji za prevenciju i zaštitu dece od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja. Osnovni cilj projekta je usvajanje ili unapređenje postojećih lokalnih međusektorskih protokola o saradnji za prevenciju i zaštitu dece od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja u 20 opština, među kojima je i Pančevo.

U radu radne grupe za izradu međusektorskog sporazuma za zaštitu dece od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja u našem gradu, učestvovali su i predstavnici/e obrazovanja, Centra za socijalni rad, Gradske uprave, zdravstva, sudstva, kao i organizacija civilnog drustva i medija.

Očekujemo da u narednom periodu bude organizovano i potpisivanje sporazuma. Međusektorski sporazum možete preuzeti ovde.

Kampanju smo realizovali u okviru projekta koji se sprovodio u 20 opština, u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstvom zdravlja, Ministarstvom obrazovanja, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije i UNICEF-om, uz finansijsku podršku Evropske unije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *