Korisne publikacije

 

U okviru projekta „Info-linija za roditelje – podrška inkluzivnom obrazovanju“ , koji realizujemo uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Kancelarije UNICEF-a za Srbiju, prevedene su dve publikacije koje će omogućiti samostalno učenje uz pomoć objašnjenja, ilustracija i uputstava. Publikacije pružaju važne i korisne informacije o načinu na koji deca/učenici sa i bez razvojnih teškoćama i invaliditetom razumeju, uče i napreduju.

Stručni priručnik Pozitivna disciplina u podsticajnom inkluzivnom okruženju kreiran je sa idejom da pomogne zaposlenima u obrazovanju kako da efektivno vaspitaju učenike. Predstavljene su nenasilne metode za korigovanje neprikladnog ponašanja i konkretne pozitivne disciplinske mere edukatora širom sveta.

Priručnik Pravim putem – okvir za program rada sa decom ranog uzrasta predstavlja okvir za pripremu programa rada sa decom od rođenja do uzrasta od šest godina. Kroz ovaj priručnik opisano je kako odrasli mogu da podstaknu razvoj i učenje dece. Obuhvaćene su i ilustrovane važne teme kao što su razvijanje partnerskog odnosa između vaspitača i roditelja, podsticanje učenja i razvoja kroz interakciju, ocenjivanje i igru.

Oba priručnika možete pronaći u našoj biblioteci.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *